Hvordan overlever du, når din bog bliver afvist?

Læsetid: 3 minutter

Photo by Steve Johnson on Unsplash

Du har brugt måneder, måske år, på dit mesterværk. Du er stolt af din nye skabelse og kan mærke, at den her bog kommer til at tage verden med storm. Du har finpudset den ned til mindste detalje og researchet din røv ud af bukserne. Bogen lander på forlagets bord. Uger går, mail-indbakken tjekkes hver dag. Og så… endelig sker det… Mailen dukker op fra forlaget.

Tak fordi vi måtte læse og tage stilling til dit manuskript. Desværre kan vi ikke tilbyde dig et samarbejde om en udgivelse af dit manuskript.

via GIPHY

Jeg ved, det kan være hårdt, pinligt ligefrem, men du må IKKE give op. Hold hovedet højt og tag det som en gave – hvor svært det end kan være. Hvis du begynder at grave dig ned i et dybt hul af negativitet og sorg, hvor store er chancerne så for, at du overhovedet vil få noget som helst udgivet? Ikke særlig store. Det hjælper ikke noget at være sur på hele verden og ikke mindst forlaget, fordi de ikke forstår din historie og hvad du vil fortælle med den.

Forbliv positiv og engageret. Brug afvisningen til din fordel. Nu har du mulighed for at starte på et nyt projekt. Du kan afprøve nye idéer, andre genrer, finde nye veje, lege med sproget på en anden måde. Bevis for dig selv, at du er en forfatter.

To be a writer is to embrace rejection as a way of life.

Dana Stabenow

Lad ikke afvisningerne gå dig på. Lad være med at sidde i uger og scrolle op og ned ad Facebook, binge-watche den ene serie efter den anden på Netflix eller se alle kattevideoer der findes på Youtube. Det bedste, du kan gøre, er at holde dig igang. Jeg er sikker på, at du har en notesbog, en væg eller en fil fyldt med idéer. Gå i gang med en af dem eller slå nogle af dem sammen og se hvilken historie der kommer ud af det.

Andre ting, der kan distrahere dig fra de dårlige tanker:

  • Skriv en kort novelle.
  • Slå græsset.
  • Hæng ud med dine venner.
  • Gør rent i hele huset og vær grundig.

Gør hvad der skal til for at distrahere dig selv.

Hvis du er en, der fører dagbog/journal, er det også en god idé at få alle dine frustrationer ned på papir. Nogle gange hjælper det, at læsse det hele af et andet sted. Så er det ude af verden og du kan gemme dagbogen/journalen i dit skab, bruge den som inspiration til en ny historie eller gå all-in og brænde den. Det fungerer lidt på samme måde som i Harry Potter, hvor de hiver minder ud med en tryllestav og ligger dem pænt i en skål, hvor de ikke behøver at kigge på dem igen.

via GIPHY

By the time I was fourteen the nail in my wall would no longer support the weight of the rejection slips impaled upon it.

I replaced the nail with a spike and went on writing.

Stephen King

Det hele vender igen. Måske ikke i morgen eller næste måned, men skriv og bliv ved med at skrive!

Jeg følger en forfatter på Youtube, der selvudgiver sine bøger. Han skrev en bog, der ikke blev den store succes, han havde håbet på og det endte med at ødelægge en jobsamtale for ham. I 10 år skrev han intet. Hele episoden rev selvtilliden ud af ham. Aldrig om han skulle skrive noget igen! Men han tog sig sammen. Nu hjælper han andre forfattere, rejser verden rundt og lejer store slotte – ja, slotte! – for at have et roligt sted at skrive sine bøger.

En dag skal du nok få udgivet din bog – det er allerede bestemt – og den dag, det sker, vil du se tilbage og være stolt af dig selv. Din drøm gik i opfyldelse, fordi du ikke gav op.

Niklas H-L


FÅ BESKED OM NYE BLOGINDLÆG OG TIPS

Modtag mit nyhedsbrev ved at udfylde nedenstående.

Kommenter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.