Du skal IKKE sætte dig et nytårsfortsæt

Læsetid: 3 minutter

De store 2020!

Kun én gang hvert 100. år oplever vi et ensartet årstal (1818, 1919, 2020). Ikke nok med det går vi også ind i et nyt årti. Alle muligheder står åbne, det er helt perfekt timing til nytårsfortsæt. Nu skal der sættes en masse mål. Du skal tabe dig, lære noget nyt, læse mere, finde en fed ny hobby, stoppe med at ryge, leve livet fuldt ud, rejse endnu mere og spare penge sammen.

Det er sådan set de samme mål som sidste nytår, men næste år giver jeg den gas!

Problemet med nytårsfortsæt

Du går sikkert ind i det nye år med en masse motivation. Du er fast besluttet på at smide al julefedtet, melder dig ind i det lokale fitnesscenter og tager afsted hver dag. Men det er alt for nemt at udskyde det, for i teorien har du jo et helt år til at nå dit mål. Så en lille pause indimellem skader jo intet. Eller hvad? Efterhånden som tiden går, bliver dagene mellem hver træning længere og længere, indtil motivationen til sidst er forsvundet helt. Sommeren går og det er snart vinter igen. Så kan det også være ligemeget, men næste år!

Desværre er det ikke helt unormalt for os. Langt under halvdelen holder sig til sit nytårsfortsæt. Det hænger tit sammen med, at vores valgte nytårsfortsæt egentlig ikke er noget vi ønsker os dybt nok alligevel. Vi har ikke hjertet med. De fleste af de mål vi sætter, er kun noget vi mener, at vi burde gøre. Jeg burde træne mere og få større muskler, for det finder andre tiltrækkende. Jeg må få mig en fed hobby, så jeg kan imponere andre med mine evner. Jeg må hellere tage det job mine forældre har fortalt mig om – der er gode penge i det og jeg bliver nok aldrig skuespiller alligevel. Stop. Det eneste du får ud af disse mål, er skuffelse. Skuffelse over dig selv. Hvad er dit mål? Hvad fortæller dit hjerte dig, at du skal?

Hvad kan du gøre i stedet for?

Hver mere specifik omkring dine mål. Når du sætter dig et nytårsfortsæt, så find også ud af hvordan og hvornår du gerne vil opnå det. Planlæg så meget som muligt omkring hvad der skal til for at nå målet. Det giver din underbevidsthed og dig selv noget at forholde sig til. Endnu bedre er det, hvis du giver dig til at skrive det ned. Det er mere håndgribeligt end at prøve at huske det hele.

Skriv derfor en lang liste med alle de mål du har for livet eller dem du gerne vil nå inden for det næste års tid. Når du har gjort det, vælg så et eller to af dem og gør derefter alt hvad du kan for at nå dem. Sæt tid af hver dag eller hver uge til at komme tættere på dit mål, så det ikke bare er endnu et nytårsfortsæt, der kun er det, de fleste nytårsfortsæt er: Et ønske.

Det gør det meget nemmere at være motiveret og holde motivationen, når dit nytårsfortsæt er noget du har valgt og noget som du helt ærligt ønsker at opnå. Samtidig skal det også være mål du selv mener er realistiske. Har du hvad der skal til for at nå det? Det er f.eks. ikke helt så realistisk, at du vil være den yngste astronaut på Månen. Det er mere realistisk at tabe 5 kg inden sommer. Det sidste kan du nemt opnå ved at gå lidt flere ture og bruge bilen mindre.

Spring ind i det nye år

Det lyder måske som en masse ekstra arbejde, når det du helst vil bare er at sætte et hurtigt nytårsfortsæt, men det behøver ikke være så slemt. Hvis du virkelig har et ønske om forandring, så er det arbejdet værd.

Uanset hvad dit nytårsfortsæt er, så vil jeg opfordre dig til at gå ind i det nye år med en masse positiv energi. Det er ikke nødvendigt at finde på alle mulige mærkelige nytårsfortsæt. Du behøver blot at være 10% bedre til hvad end du finder vigtigt. Resten følger efter.

Godt nytår og velkommen til 2020!

via GIPHY

Niklas H-L

Featured Photo by Kelly Sikkema on Unsplash


Relaterede indlæg

Ved du ikke hvad du skal vælge?

FÅ BESKED OM NYE INDLÆG

Vær den første til at modtage nyheder, tips og andet god læsning.

Kommenter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.